KWF

Samen komen we steeds dichterbij, zo luidt het motto van KWF. Benieuwd wat de organisatie doet en wat er met het gedoneerde geld gebeurd?

Wat doet uw organisatie?

KWF Kankerbestrijding is vastberaden om kanker zo snel mogelijk te verslaan. Ons ideaal is een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Ons doel: minder mensen met kanker, meer mensen die genezen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Om dit te bereiken werven we fondsen waarmee we onderzoek naar kanker financieren en begeleiden.

Wat is de ambitie?

De ambitie is zoveel mogelijk geld op te halen voor nieuwe doorbraken in kankeronderzoek.  1:3 mensen krijgen per jaar de diagnose, dit zijn meer dan 116.000 mensen per jaar. Jaarlijks sterven er meer dan 44.000 mensen aan gevolgen. Hiermee is Kanker doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Onze droom is om kanker te voorkomen en voor mensen die getroffen worden de beste zorg te bewerkstelligen. Daarin staat de patiënt centraal.

Wat gebeurt er met opgehaalde donaties?

Iedere donatie aan KWF draagt bij onze drie missie doelen: Minder kanker, Meer genezing en Betere kwaliteit van leven. Klik hier en lees alles over onze bestedingen. Dankzij donaties blijft belangrijk kankeronderzoek mogelijk.

Waarom verbinden jullie je aan de Zuidas Run?

Kanker raakt iedereen, ook collega’s en werkgevers. Samen met je collega’s in actie komen voor een goed doel brengt verbinding & saamhorigheid. Samen onmacht omzetten in kracht.

Hoe kunnen mensen of bedrijven jullie nog meer helpen?

Er zijn veel mogelijkheden om de kankerbestrijding te steunen. Je kan donateur worden, in actie komen of tijd te doneren. Kijk hier en laat je inspireren, iedere actie help samen komen we steeds dichterbij.