Hartstichting

De Hartstichting wil hart- en vaatziekten eerder opsporen en behandelen.  Altijd en voor iedereen een kans om zich in te zetten voor de Hartstichting! zo luidt het motto binnen het team acties en evenementen van de Hartstichting. Benieuwd wat de organisatie nog meer doet en wat er met het gedoneerde geld gebeurd?

Wat doet uw organisatie?

Een gezond kloppend hart is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend en daarom werken wij aan concrete oplossingen om ieders hart zo sterk mogelijk te houden of weer te maken.

Wat is de ambitie?

Onze droom: ervoor zorgen dat iedereen het maximale uit het leven, het hart, kan halen. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een gezond en fit hart. Een hart waarmee je alles uit het leven haalt, dat je kracht geeft om te groeien, lief te hebben, te leven. Met dat hart werk je, beweeg je en zorg je voor de mensen om je heen: je partner, je gezin, familie of vrienden. Wat zou het fantastisch zijn als iedereen zo’n sterk hart heeft en het leven kan leiden waar hij of zij van droomt.

Wat gebeurt er met opgehaalde donaties?

Met het oog op het groeiend aantal patiënten is het noodzakelijk dat wij hart- en vaatziekten vroeger kunnen herkennen, opsporen én beter kunnen gaan behandelen. Daartoe financieren wij wetenschappelijk onderzoek, geven wij voorlichting en werken wij aan vernieuwing in de zorg en preventie.

Waarom verbinden jullie je aan de Zuidas Run?

Het motto binnen het team acties en evenementen is “altijd en voor iedereen een kans om zich in te zetten voor de Hartstichting”. Dat doen we door zelf evenementen te organiseren, maar ook door aan te sluiten bij initiatieven als de Zuidas Run. Initiatieven die bijdragen aan een gezond hart passen bij de Hartstichting. De Zuidasrun, waarbij sport de verbinding maakt, is een fantastisch initiatief waar wij graag mee samenwerken.

Hoe kunnen mensen of bedrijven jullie nog meer helpen?

Onze overtuiging is dat iedereen iets kan doen: of je nu bijdraagt met een Tikkie-donatie, je hartslag deelt met de wetenschap, een halve marathon rent, speeltuinen rookvrij maakt, de medewerkers van jouw bedrijf hun bloeddruk laat meten, reanimatielessen verzorgt of de collecte in jouw buurt organiseert. Ieder initiatief is van belang en proberen wij zo goed mogelijk te ondersteunen.