Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds draagt al ruim dertig jaar concreet bij aan het welzijn van zieke of zorgintensieve kinderen en hun familie. Benieuwd wat de organisatie nog meer doet en wat er met het gedoneerde geld gebeurd?

Wat doet uw organisatie?

Ronald McDonald Huis VUmc is een logeerhuis voor ouders, broertjes en zusjes van vaak ernstig zieke kinderen die worden behandeld in Amsterdam UMC-locatie VUmc.

Wat is de ambitie?

Wij willen iedere ouder de mogelijkheid bieden om op loopafstand van hun zieke kind te kunnen zijn. Wij geloven er heilig in (een overtuiging die wetenschappelijk is bewezen) dat het genezingsproces van kinderen positief wordt beïnvloed door de nabijheid van ouders; dat het gezin beter blijft functioneren als ouders en hun zieke kind dichtbij elkaar kunnen zijn; en dat de communicatie met het medische team van het kind beter is als ouders in de buurt zijn.

Wat gebeurt er met opgehaalde donaties?

Ronald McDonald Huis VUmc is een onafhankelijke stichting (opererend onder de vleugels van het Kinderfonds). Wij ontvangen geen overheidssteun en zijn volledig afhankelijk van vrijwilligers, donateurs en sponsoren. Uw donatie wordt gebruikt om een warm, huiselijk onderkomen te bieden aan ouders, van wie het leven wordt beheerst door hun zieke kind. Ouders kunnen bij ons even uit de ziekenhuissfeer zijn om tot rust te komen en op te laden. Ook vinden ze steun bij andere ouders, die in hetzelfde schuitje zitten, en vrijwilligers en management die 24 uur per dag aanwezig zijn.

Waarom verbinden jullie je aan de Zuidas Run?

Deelnemers aan de Zuidas Run zijn allemaal onze buren. Iedereen is van harte welkom om eens langs te komen voor een kopje koffie en rondleiding en zo te ervaren hoe het Huis functioneert en wat het betekent voor ouders die een moeilijke tijd doormaken.

Hoe kunnen mensen of bedrijven jullie nog meer helpen?

Er zijn talloze mogelijkheden om ons Huis te steunen en we denken graag mee aan een manier die voor u of uw organisatie passend is. Voor de sportievelingen is er jaarlijks de HomeRide en HomeRun; we hebben ieder jaar ons Koken voor Kids evenement in de Kookfabriek; een Business Breakfast Club , maar ook is er de mogelijkheid om de handen uit de mouwen te steken en bijvoorbeeld met een ploegje te komen koken voor onze gasten.