Spieren voor Spieren

Spieren voor Spieren werkt aan een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan of onder een spierziekte. Om dit te bereiken wordt intensief samengewerkt met medisch specialisten, wetenschappers, onderzoekers, het bedrijfsleven en alle topsport- en kind-ambassadeurs. Benieuwd wat de organisatie nog meer doet en wat er met het gedoneerde geld gebeurd?

Wat doet uw organisatie?

Er lijden ongeveer 200.000 mensen in Nederland aan een spierziekte, waaronder 20.000 kinderen. Er zijn meer dan 600 verschillende soorten spierziekten, waarvan de oorzaak en het verloop vaak onbekend en onvoorspelbaar zijn. Spieren voor Spieren zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek, diagnose, behandeling en zorg. Kinderen kunnen daarvoor terecht in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht. Dagelijks houden zij zich daar bezig met het verslaan van spierziekten bij kinderen.

Wat is de ambitie?

Onlangs is er een medicijn gekomen die de progressieve spierziekte SMA afremt. Fantastisch nieuws voor een groep kinderen, maar we zijn er nog lang niet. Er zijn nog heel veel kinderen met een spierziekte die onze hulp nodig hebben. En daar is geld voor nodig, veel geld. Spieren voor Spieren wil alle spierziekten bij kinderen verslaan.

Wat gebeurt er met opgehaalde donaties?

Spieren voor Spieren zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek, diagnose, behandeling en zorg. Kinderen kunnen daarvoor terecht in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.

Waarom verbinden jullie je aan de Zuidas Run?

Sporters begrijpen als geen ander het belang van goed werkende spieren. Het motto van Spieren voor Spieren is dan ook “gezonde spieren voor zieke spieren”. De Zuid-as run verbindt het bedrijfsleven en sport en zet zich daarbij in voor het goede doel. Een mooi verbintenis waar wij graag onderdeel van zijn en wat naadloos aansluit bij ons motto!

Hoe kunnen mensen of bedrijven jullie nog meer helpen?

Wij roepen iedereen op om voor ons in actie te komen en je gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. Organiseer zelf een actie of doe mee aan een bestaande actie via www.sportenvoorspieren.nl. Maar ook als bedrijf kun je ons helpen, Spieren voor Spieren is altijd op zoek naar partners uit het bedrijfsleven om samen de strijd aan te gaan en alle spierziekten bij kinderen te verslaan.