Stichting ALS

ALS moet op de kaart worden gezet, om uiteindelijk voor altijd van de kaart te worden geveegd”, dat is de missie van Stichting ALS Nederland. Het vinden van de oorzaak en daardoor ook mogelijk toekomstige behandeling, door het stimuleren en financieren van wetenschappelijk onderzoek naar ALS én het creëren van een betere levenskwaliteit en zorg voor de huidige ALS patiënten en hun omgeving. Benieuwd wat de organisatie nog meer doet en wat er met het gedoneerde geld gebeurd?

Wat doet uw organisatie?

Stichting ALS Nederland zet zich in om fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en mogelijkheden ter voorkoming, genezing en toekomstige behandeling van ALS/PSMA en PLS. Daarnaast zetten we ons in om de kwaliteit van zorg en leven van patiënten die nu met deze ziekte worden geconfronteerd. Daarnaast bieden wij van een communicatie platform voor ALS patiënten, naasten, nabestaanden en omgeving.

Wat is de ambitie?

ALS op de kaart, ALS van de kaart. Door onze campagnes, Ice Bucket Challenge en grote events staat ALS inmiddels op de kaart. Nu nog er af. Hiervoor is veel aandacht en wetenschappelijk onderzoek nodig.

Wat gebeurt er met opgehaalde donaties?

75 % van het opgehaalde geld wordt besteed aan onderzoek naar het vinden van een oorzaak voor ALS, 25 % wordt besteed aan onderzoek naar zorg en kwaliteit van leven.

Waarom verbinden jullie je aan de Zuidas Run?

Dit evenement kan bijdragen aan onze missie: vergroten van de bekendheid van ALS en het ophalen van geld voor wetenschappelijk onderzoek.

Hoe kunnen mensen of bedrijven jullie nog meer helpen?

Door te doneren, te sponsoren of in actie te komen. Meer info vind je op de website.